Zaštitni ventil protiv smrzavanja

Zaštitni ventil protiv smrzavanja

Jedan od najgorih scenarija povezanih s vodom koji se može dogoditi u nekom objektu je smrzavanje i pucanje vodovodne cijevi u zidu ili podu objekta pri čemu najčešće nastane šteta velikih razmjera. Glavni problem pucanja cijevi u zidovima je taj što se takva curenja uočavaju dosta kasno, često i danima od trenutka kada curenje nastane pogotovo na izoliranim objektima, vikendicama ili  stambenim objektima u kojima privremeno nitko ne boravi.

Kako bi se izbjegla opisana situacija, razvili smo zaštitni ventil koji se ugrađuje na specificiranom mjestu na vodovodnoj cijevi, preporučeno u kupaonici ili drugom mjestu s mogućnošću izljeva. U uvjetima kada temperatura vode u cijevi dosegne temperaturu od 2-3°C iznad nule, zaštitni ventil ispusti vodu iz internog cjevovoda i zatvara dovod iz vanjskog cjevovoda. Na taj način spriječeno je smrzavanje vode i gotovo sigurno pucanje cijevi.

Ugradnjom zaštitnog ventila protiv smrzavanja, osim postizanja potpune sigurnosti od moguće poplave u objektu, postižu se i uštede u energentima za grijanje budući da nije potrebno održavanje minimalne temperature zbog straha od smrzavanja.

 

(Proizvod je u postupku patentne međunarodne zaštite te još nije dostupan na tržištu)